Laden Evenementen

SCA Brewing Intermediate

Algemeen
In de SCA Brewing Intermediate training van ITC Academy draait alles om het extractieproces en het technisch benaderen van koffie. Deze training is ook erg interessant als je werkzaam bent in de markt van de volautomaten. We maken het afstellen van dit soort machines inzichtelijk voor je. Want bij volautomaten draait het er om dat je extractie en smaak objectief meetbaar maakt, zodat er steeds koffie met dezelfde consistente smaak uit het apparaat komt.

Koffie is chemie! We ontdekken hoeveel oplosbare stoffen we eigenlijk aan gemalen koffie onttrekken en of het genoeg of juist te veel is. Je proeft welke invloed de deeltjesgrootte (en de samenstelling) op smaak heeft. Je leert wat de 6 basiselementen van koffie zijn. Maar ook hoe je het resultaat hiervan meet en hoe je het in kaart brengt. Water speelt hierbij een belangrijke rol!

Aan het eind van de SCA Brewing Intermediate training heeft de chemie achter koffie geen geheimen meer voor jou!

Duur
Twee lesdagen van 9 uur. De training start om 9.00 uur, we sluiten om 18.00 uur af.
Vooropleiding
Voor mensen die nog geen training gevolgd hebben, wordt SCA Coffee Introduction of SCA Barista Skills Foundation aangeraden (maar is niet verplicht).
Kosten
  • Training: € 797,00 excl. btw (€ 964,37 incl. btw) (inclusief reader en lunch)
  • Certificaat SCA-leden: € 100,00 excl. btw (€ 121,00 incl. btw) (graag aangeven bij inschrijving)
  • Certificaat niet-leden: € 180,00 excl. btw (€ 217,80 incl. btw)

Als lid van de SCA ontvang je korting op het certificaat. Lid worden van de SCA kan hier: https://sca.coffee/membership/.

Leermiddelen
Voor deze training zijn geen specifieke leermiddelen nodig.
Doelgroep
Professionals die met volautomaten werken. Koffiebranders, koffie-inkopers, koffieverkopers of medewerkers bar. Particulieren die meer kennis en vaardigheden op willen doen.
Toetsing
Direct na afloop van de training volgt het examen. Het examen bestaat uit een theoretische toets en een praktijktoets. Met de kennis die je tijdens de cursusdag opdoet, ben je in staat om het praktijkexamen te halen.
Specialty Coffee Association (SCA)
De SCA heeft een koffiediploma samengesteld waarvan ITC Academy alle modules aanbiedt. Een Internationaal erkend certificaat voor je kennis en vaardigheden als Barista is natuurlijk een kroon op je werk. Voor meer informatie over het diplomeringssysteem kun je terecht op de SCA website.
Programma
Je leert…

  • hoe je objectief een volautomaat afstelt;
  • welke invloed maalfijnheid en extractie-oppervlakte op smaak hebben;
  • de verschillende type koffiemolens kennen welke invloed ze op smaak hebben;
  • wat het roosterproces met de uiteindelijke smaak doet;
  • het verschil tussen sterkte en extractie;
  • wat de ideale extractie is;
  • hoe een extractie zich ontwikkelt;
  • wat de 6 essentiële elementen van koffie zijn;
  • wat de invloed van water is op de smaak van koffie;
  • wat de Coffee Brewing Control Chart is;
  • welke meetmethoden er zijn voor extractie en hoe deze te gebruiken.
Vervolgopleiding
Smaakt deze opleiding naar meer? Kijk dan eens naar de volgende vervolgopleidingen: