Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Masterclass Thee Serveren in de Horeca

Algemeen
Thee is nog te vaak het onontdekte juweel in de Horeca. Omdat de juiste kennis over thee ontbreekt, denkt men al snel dat thee saai, ingewikkeld en tijdrovend is. Eigenlijk net zoals dat een jaar of 20 geleden het geval was met koffie. Juist omdat thee nu aan dezelfde opmars bezig is als koffie toen, is het belangrijk dat horeca-ondernemers over hun eigen schaduw heen stappen en zich openstellen voor de vele mogelijkheden van thee. Wie het eenmaal in de vingers heeft, draait er zijn hand niet meer voor om. Vergelijk het met maken van een goede cappuccino. Zorg dat de kennis, training, Mise en place, routing en, heel belangrijk, de info naar de gast, goed op orde is en de omzet op thee zal al rap stijgen, zonder dat deze veranderde serveerwijze veel extra tijd zal kosten.

Een prettige bijkomstigheid is, dat thee de beste vervanger is op het gebied van wijn. Voor de gasten die geen alcohol drinken is thee feitelijk het enige goede alternatief bij de maaltijd. Dan moet het wel goed geserveerd worden. Hoe? Dat leggen theedocenten en -experts Richard Schukkink en Mariëlla Erkens aan de hand van theorie en praktijk uit in deze Masterclass Thee in de Horeca. Wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt.

Duur
De masterclass start om 10.00 uur, we sluiten om 17.00 uur af.
Kosten
Training: € 197,00 per persoon exclusief BTW. Inclusief lunch.
Doelgroep
Horeca-ondernemers, bartenders, wijnsommeliers, theesommeliers, theeverkopers.
Programma
Globale inhoud & onderwerpen van de masterclass:

  • Zakjes of losse thee in de Horeca?
  • Waar koop je je thee in?
  • Hoe genereer je meer omzet met thee?
  • Welk serviesgoed en andere hulpmiddelen kun je het beste gebruiken?
  • Wat voor soort waterfilter/waterkoker is geschikt in de Horeca voor thee?
  • Hoe kun je thee in de Horeca het beste serveren?
  • Hoe bereid je je thee Mise en place het beste voor?
  • Hoe bewaar je het beste je thee?
  • Tea & food pairing, theecocktails, koken met thee, ice tea’s: hoe doe je dat?
  • Hoe maak je je gasten duidelijk dat hier theekennis in huis is en er dus goed smakende thee wordt geserveerd?