Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Masterclass Satemwa Tea Estates

Algemeen
Satemwa Tea Estates, gelegen in de Shire Highlands in Malawi, is ontstaan in 1923 en het is momenteel kleinzoon Alexander Kay (45) die het bedrijf leidt. Alexander is een kleine week in Europa en wil graag zijn ervaringen en kennis met thee liefhebbers in Nederland delen.
Alexander zal het in een 2 uur durende Master Class hebben over de geschiedenis van thee in Malawi en de geschiedenis van Satemwa. Verder gaat hij dieper in op enkele trends in de mondiale bulk zwarte en groene CTC markt en geeft hij een schets van het huidige ondernemersklimaat in Malawi. Alexander gaat dieper in op de concrete effecten van klimaatverandering voor theeboeren en geeft meer uitleg over de opportuniteiten voor ambachtelijke theeën, kruiden en het inzetten op kwaliteit, traceerbaarheid en de sociale projecten achter de thee.
Samen met Alexander zullen we verschillende witte, groene, oolong, zwarte en post gefermenteerde theeën proeven. Alexander zal bij elke thee uitleg geven over cultivars, productie methodes en seizoenen.
Duur
Op maandag 9 maart van 19:00 – 21:00
Kosten
Masterclass: € 8,26 excl. btw (€ 9,99 incl. btw).
Beoordeling van deze training door onze cursisten
(3)
Marieke Grijpink10 maart 2020
Veel informatie over deze sympathieke theeplantage. Mooi hoe er over de ontwikkeling van de plantage werd verteld ( duurzaamheid, samenwerking met ongeving)
Daarnaast intetessante soorten thee gedronken.
Ching-ling Hsiao - Ching's Tea Home10 maart 2020
De theeen waren heerlijk. Vooral de white peony, Satemwa Antlers en Zumba GreenFSFOP (steamed)

De presentatie: miste ik een stukje histery van zijn familie en wat enthousiastme.

Wat meer diep gang over de specialty teas die zij maken.

De soorten theeen mooi en divers.
Marc Visscher10 maart 2020
Goed verzorgd!