Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Masterclass Ceylon Artisanal Tea Association

Algemeen
In samenwerking met de leden van de Ceylon Artisanal Tea Association (CATA) organiseren we een exclusieve serie webinars. Kom virtueel op bezoek bij de kleinschalige theeplantages in Sri Lanka en ontmoet de boeren.

CATA, Sri Lanka’s eerste specialty tea association, is vorig jaar opgericht en verenigt 8 innovatieve, kleinschalige theeproducenten uit verschillende regio’s van Sri Lanka. Tijdens elk webinar bezoeken we een andere plantage die wordt beheerd door een van de CATA-leden. De manager van het landgoed en de theemaker nemen ons mee op een persoonlijke rondleiding over het landgoed om te laten zien hoe hun unieke thee wordt verbouwd en verwerkt. Vervolgens zullen ze live een tea-tasting doen van 4 of 5 van hun signature theeën.

Je kan het webinar volgen en alleen kijken naar de tea tasting of je kan zelf thuis ook meedoen met de tea tasting! Steun de boeren en krijg de unieke kans om 25 verschillende theeën te proeven uit een gebied. Bestel het sample pakket bij Tea in Motion (denk aan de kortingscode voor ITC Academy cursisten).

Kaley Farm

Praktische informatie
De webinars worden gehouden via Zoom op de zondagochtend om 10:00 en duren ongeveer een uur. Het webinar wordt gegeven in het Engels.
Kosten
Alleen (ex-)cursisten van ITC Academy kunnen zich aanmelden. Het volgen van het webinar is gratis. Wil je ook de thee proeven, dan kan je de samples bestellen via Tea in Motion (denk aan de kortingscode voor ITC Academy cursisten).
Programma
  • Sunday October 31: Forest Hill Teas – nestled on the slopes of Sri Pada, Sri Lanka’s holy mountain, Forest Hillis particularly well-known for its wild forest-grown teas and pink-green teas
  • Sunday November 14: Kaley Teas – located close to the Sinharaja Rainforest in the southern lowlands of Sri Lanka, Kaley focuses on regenerating the forest, wildlife and natural ecosystems in and around the estate.
  • Sunday November 28: AMBA Estate – perched above the Ravana Ella waterfalls in the Uva mountains, AMBA is a social enterprise focused on maximising local incomes; AMBA’s teas are sold by many of the world’s most famous tea merchants and restaurants.
  • Sunday December 12: Ebony Springs – located in the central mountains, Ebony Springs was founded by one of Sri Lanka’s most famous tea planters who wanted to apply his decades of experience in the tea industry to make his own line of exclusive teas.
  • Sunday January 16: Monkeytail Tea Garden – surrounded by pine forest in the Knuckles Mountains, Monkeytail is another social enterprise, focused on increasing local incomes and reinvesting profits in the local community.
More about the Ceylon Artisanal Tea Association (CATA)
The goal of CATA is to promote the production and sale of hand-crafted teas made in Sri Lanka. By doing so, we hope to increase the variety of amazing Ceylon teas available to tea-lovers around the world, and to increase the incomes of small farmers and workers who grow Sri Lanka’s famous teas.

All over the world, discerning consumers are switching from mass-produced blends to artisanal products – from instant coffee to single-origin roasts, from bland beers to micro-brews, from blended scotches to single-malts. Sri Lanka is rightly famous for producing some of the world’s best teas. However, the vast majority are produced in large factories and destined for mass-produced blends. In countries like China and Japan, many teas are still made by hand in small batches, offering a greater variety of terroirs, techniques and flavours. The aim of CATA is to bring the same variety to Ceylon teas. Since artisan teas are produced by hand by the farmers themselves and sold direct to top retailers and restaurants, this ensures much higher incomes for tea farmers and estate workers.

CATA members produce a range of unique teas. These include hand-crafted black teas, pan-fired and steamed green teas, white teas and silver tips, forest-harvested wild teas, flavoured teas and tisanes. Each member operates in a different region, producing teas with unique terroirs and flavours – from the hills of Uva and the Knuckles, to the misty highlands of Dimbula and Nuwara Eliya, the slopes of Sri Pada, and the rainforests of Ruhunu.

AMBA plucking

Beoordeling van deze training door onze cursisten
(24)
Myrthe23 januari 2022
Complete thee ervaring! Op de zondagochtend exclusieve thee proeven met de gastvrijheid van thee-experts en theeboeren uit Sri Lanka. Je waant je even in de tropen alsof je er zelf bij bent. Aanrader!
Linda21 januari 2022
Wonderful to hear the stories and feel the passion!
Petra19 januari 2022
Interessant om te zien hoe de theeboeren werken met en praten over hun thee. En helemaal fijn om ook die thee te kunnen proeven.
Marella Geerlings19 januari 2022
Een hele leuke ervaring om op deze manier plantages te kunnen bezoeken.
Heel veel gezien en heel veel van geleerd.
En bovenal, onze 1ste bestelling voor onze theewinkel bij 1 van de plantages geplaatst, dit wordt een hele mooie aanwinst voor onze winkel.
Nathalie19 januari 2022
Alhoewel ik niet alle seminars heb kunnen volgen, vond ik het boeiend om te zien hoe men op de verschillende theetuinen denkt over hun eigen theeën (en wat collega's ervan vinden), welke soorten gemaakt worden en hoe die tot stand zijn gekomen.
Martine19 januari 2022
Erg leerzaam en interessant om thee uit Sri Lanka beter te leren kennen. Daarnaast een unieke mogelijkheid om het land beter te leren kennen via de Tea farmers. Dank voor het organiseren!
Pieter Admiraal19 januari 2022
Helaas was de audio kwaliteit niet altijd optimaal, maar daar werd in het begin al excuus voor gemaakt. Ook logisch gezien de locatie, maar dit is dan ook mijn enige minpuntje. De masterclass was erg interessant en leerzaam, met name de introductie terroir (niet altijd), de productie zelf met apperatuur, en tasting.
Over tasting toch nog een verbeterpuntje: niet alle estates waren even uitgebreid met (brewing)instructions.
Er kan wat meer tasting notes en foodpairing bij.
Maar ik kijk uit naar de volgende masterclass, het liefst Taiwan (en anders China of Japan).
Karin Rochat - Wouters19 januari 2022
Renilde Barczuk18 januari 2022
Het was heel leuk om een kijkje in de keuken te krijgen van een vijftal theetuinen en tegelijkertijd de heerlijke theeën te kunnen proeven.
Wilma Prins-de Bruijn18 januari 2022
Goede mix van filmpjes en live tastings. Ook heel interssant om steeds een ander aspect te belichten. Van het maken van thee tot het laten zien van een planter?s bungalow.

Bekijk alle beoordelingen.