Training Brewing Professional

Algemeen
De training Brewing Professional wordt ook op aanvraag ingepland. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Professionaliseer je kennis van brewing en je technieken tot op het hoogste niveau met deze SCA Brewing Professional training. We gaan in detail kijken naar welke invloed temperatuur, blooming tijd, turbulentie, contacttijd en filtermethoden hebben op de koffie. Uiteraard gaan we die verschillen ook proeven. Aan de hand van de Professional Brewing Worksheet maak je een brew plan voor een koffie met dezelfde sterkte, maar andere extractie. Daarnaast duiken we in de geschiedenis van brewing, maar blikken we ook vooruit op toekomstige technieken. De wereld van koffie staat tenslotte nooit stil.

Voor deze training kan je het internationaal erkende SCA Brewing Professional examen aanvragen.

Duur
Drie lesdagen van 7 uur inclusief examen. De training start om 10.00 uur, we sluiten om 17.00 uur af.
Data
Amersfoort: startdatum 24 juni 2024
Lesdata ma 24 juni 2024, di 25 juni 2024 en di 9 juli 2024
Vooropleiding
Brewing Intermediate (vereist). Barista Skills Intermediate is aan te raden.
Kosten
  • Training: € 1.027,00 excl. btw (€ 1.242,67 incl. btw) (inclusief reader en lunch)
  • SCA examen: € 130,00 excl. btw (€ 157,30 incl. btw)
Leermiddelen
Voor deze training zijn geen specifieke leermiddelen nodig.
Doelgroep
Professionals die met volautomaten werken. Koffiebranders, koffie-inkopers, koffieverkopers of medewerkers bar.
Toetsing
Het Professional praktijkexamen vindt plaats op de laatste lesdag. Heb je het praktijkexamen gehaald en wil je ook het SCA certificaat behalen? Dan kan je na afloop van de training thuis het online SCA theorie-examen doen. Met de kennis die je tijdens de training opdoet, ben je in staat om het theorie-examen te halen.
Lees onze SCA pagina voor meer informatie.
Specialty Coffee Association (SCA)
De SCA heeft een koffiediploma samengesteld waarvan ITC Academy alle modules aanbiedt. Een Internationaal erkend certificaat voor je kennis en vaardigheden is natuurlijk een kroon op je werk. Voor meer informatie over het diplomeringssysteem kun je terecht op de SCA website.
Programma
Je leert…

  • de relatie tussen temperatuur en smaak van de koffie kennen;
  • in hoeverre verschillende blooming momenten van invloed zijn op de smaak;
  • de diverse turbulentie methoden herkennen en het effect daarvan;
  • het Professional Brewing Worksheet gebruiken;
  • hoe je een brew plan maakt voor een koffie met dezelfde sterkte, maar meer of minder extractie;
  • wat de relatie is tussen het brandniveau en de extractie;
  • over de geschiedenis en toekomst van brewing technologies;
  • wat de drie kernkwaliteiten van water zijn.
Vervolgopleiding
Smaakt deze opleiding naar meer? Kijk dan eens naar de volgende vervolgopleidingen:

Meer trainingen
Meer informatie over onze Brewing trainingen of bekijk al onze SCA trainingen.

Gepland op

Inschrijven? Kies hierboven een datum om je in te schrijven voor die training.

Wil je een berichtje ontvangen als we een nieuwe datum plannen? Dat kan! Meld je hier aan.

Liever een andere datum? Of eerder? Neem contact op. Wie weet kunnen we iets voor je regelen!